subota, 25. ožujka 2017.

Prirodni lekovi za bolove u grudima, simptomi i i uzroci!







Ukoliko se jave bolovi u grudima, a pogotovu ako je to prvi put, uglavnom nije ništa alarmantno. Većina ljudi odmah pomisli na srčane probleme, ali nije uvek tako. Bol u grudima može da se i iz mnogih drugih razloga kao što su ženski hormoni, angina pektoris, depresija i anksioznost, mišićno koštani uzročnici, pluća, plućna maramica i dr.

Postoji niz prirodnih lekova i namirnica koje se svakodnevno koriste, a mogu biti od velike pomoći kod pomenutih bolova. Naravno svaki prirodni lek treba se koristiti neko vreme, a ukoliko se desi da se rezultati ne poboljšavaju potrebno je obratiti se lekaru.

Prirodni lekovi za bolove u grudima

Surutka i med u velikoj meri deluju umirujuće na predeo grudnog koša. Ukoliko su uzroci plućni ili srčani, tada se najviše preporučuje ovaj lek. Nije ga teeško napraviti, a već na početku terapije osete se prvi znaci poboljšanja. 5 dcl surutke pomeša se sa 3 kašike meda od bagrema. Dobro se promeša i spremno je za upotrenu. Preporučuje se konzumiranje 1/3 šolje ovog napitka, pola sata re doručka, ručka i večere. Minimum je 60 dana koliko treba da se primenjue ova terapija kako bi došlo do znatnog boljitka. Ovaj način lečenja pomaže u čišćenju krnih sudova, što će dosta pomoći kod otklanjanja bola izazvanog srčanim oboljenjima.

Ren je odličan u borbi protiv bolova u grudima prouzrokovanim bolestima pluća. Ovaj lek je najbolje koristiti u obliku čaja, koji je veoma lagan za pripremu. Najpre je potrebno 20 g narendanog rena preliti sa 4 dcl vode, koja je prethodno prokuvana. Poklopiti i ostaviti da odmori 5 minuta i čaj je spreman za upotrebu. Doza koja se preporučuje jeste 1 šolja, 3 do 4 puta u toku dana.

Crni luk takođe opšte poznat po mnogim svojim lekovitim svojstvima, delotvoran je za bolove u grudima usled upale plućne maramice ili drugih plućnih problema. Od crnog luka pravi se čaj koji će da greje i pročisti pluća od svih bakterija i sluzi, a samim tim će i bol u grudima nestati. Crni luk potrebno je prvo, sa sve ljuskom, ispeći na žaru, nakon čega se oljušti i izgnječi. Prekoluka doda se kašika meda i prelije se sa 3 dcl kozijeg mleka.



Beli luk u sebi sadrži mnoga antibakterijska i antimikrobna svojstva koja pomažu kod mnogih bolesti pluća, te samim tim ublažava i bolove u grudima. Ova namirnica može se upotrebljavati na više načina. prvi je da se pojede češanj belog luka sa nekoliko kapi maslinovog ulja ili sa malo meda. Ova metoda provereno ublažava, čak i u potpunosti odstranjuje bol u gudima.

Drugi način koji pomaže pri ovim bolovima jeste da se skuvaju dva do tri čena belog luka u šolji vode, u koju se doda malo origana. Ostaviti zatim da se ohladi na sobnoj temperaturi, posle čega se dodaje kašika meda i napitak je spreman za upotrebu.

Kurkuma je veoma lekovita biljka koja ima delotvoran efekat na bol u grudima prouzrokovan kašljem. I ova biljka može se pripremati na više načina zavisi od ukusa, a svakako će biti efikasna. Da bi se pripremio čaj od kurkume potrebno je da se u šolju vode doda kašičica kurkume u prahu i jedan kašičica semena karambole. Kuvati sve dok se nivo vode ne smanji do polovine, a nakon što se prohladi dodaje mu se kašika meda. Ovaj zdravi napitak treba da se pije dva do tri puta dnevno.

Drugi način je sličan za pripremu uz malu izmenu sastojaka. Pola šolje vode zagreje se na umerenoj vatri. Zatim se dodaje jedna kašičica kurkume u prahu, jedna kašičica crnog bibera mlevenog, kao i jedna kašika meda. Ukoliko neko želi može dodati i štapiće cimete, zavisi od ukusa. Vreme kuvanja ne bi trebalo biti duže od 3 do 4 minuta. Ovakav čaj pije se svakodnevno sve dok bolovi ne nestanu u potpunosti.

Đumbir je veoma poznat kao najbolji detoksikant organizma. Koristi se u mnoge svrhe, između ostalog dobar je i za bolove u grudima, izazvane plućnim bolestima. Svež đumbir najpre je potrebno iseći na male kruške i malo ih izgnječiti, ne mnogo da ne budu premekane. Staviti ih u 200 dcl vode i ostaviti da se kuva do kljucanja. To je sav posao potreban da bi se dobio ovaj zdrav napitak. Pije se tri do četiri puta u toku dana. Ukoliko ne prija jak ukusu može se dodati i malo meda ili malo limunovog soka, što će samo i pojačati lekovito dejstvo ovog čaja. Postoji i druga varijanta, koja nije baš prijatna, ali je više nego efikasna, a to je svakodnevno žvakanje svežeg sirovog đumbira.

Aleva paprika je začin koji se svakodnevno upotrebljava u kuhinji, a veoma je delotvoran kada su bol u grudima i kašalj u pitanju. Ovaj začin zagreva grudni koš i deluje krajnje stimulativno. Od ove namirnice može se veoma lako napraviti odličan sirup koji će dosta pomoći kod navedenih tegoba. Jedan četvrtina kašičice aleve paprike, jedna četvrtina kašičice đumbira, jedna kašika meda, jedna kašika jabukovog sirćeta i dve kašike vode se dobro promešaju i sirup se može konzumirati. Preporučeno je piti ovakav sirup dva do tri puta u toku dana sve dok se ne oseti olakšanje.

Grožđe slatko i ukusno, a sa druge strane veoma zdravo i lekovito. Kao takvo grožđe ročišćava respiratorne pute i olakšava čoveka od boli u grudima. Grožđe uklanja zaostali šlajm koji ostaje u plućima, jer deluje kao ekspektorant. Ukoliko nema šlajma, nema ni kašljanja, samim tim naprezanje i bol u grudima polako će nestajati. Od ove namirnice ne prave se sirupi niti čajevi, najviše se preporučuje da se grožđe jede sveže sirovo ili pak da se napravi sveži sok od ove sjajne voćke. Takođe jako efikasno je ukoliko se sok od grožđa pomeša sa punom kašikom meda, jer će na taj način delovati umirujuće, samim tim i efikasnije.

Čuvarkuća je poznata stara biljka koja se koristila za lečenje mnogih bolesti. U kombinaciji sa medom odlična je za odstranjivanje cisti na grudima, koje prouzrokuju jake bolove. Da bi se neprijatni bolovi iz grudi zauvek povukli, potrebno je prvo ubrati i dobro oprati čuvarkuću. Tako pripremljenu samleti je u blenderu i pomešati sa medom u staklenoj tegli. Med je najbolje da u ovom slučaju bude kestenov ili bagremov. Ostaviti da odstoji narednih 7 dana, uz povremeno mešanje. Svakodnevno konzumirati po jednu supenu kašiku, tri puta na dan.

izvor:atma

Nema komentara:

Objavi komentar