subota, 25. ožujka 2017.

STAMBOL OBLANDE: SAVRŠENA KOMBINACIJA KEKSA, ORAHA I SUVOG GROŽĐA






Sastojci:

2 lista oblande
Za fil:
500 g šećera
250 g margarina
3 jajeta
200 g seckanih oraha
200 g suvog grožđa
300 g mlevenog keksa
Za glazuru:
100 g čokolade
1 kašika ulja



Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi penasto umutiti jaja sa 200 g šećera.
2. U šerpu sipati 300 g šećera i rastopiti ga na umerenoj temperaturi. U karamel dodati margarin i mešati dok se ne sjedini.
3. Potom usuti umućena jaja i kuvati smesu dok ne proključa. Skloniti s vatre i umešati orahe, suvo grožđe i mleveni keks.
4. Hrapavu stranu prvog lista oblande premazati dobijenim filom, poravnati i preklopiti drugim listom, glatkom stranom nagore.
5. Nafilovanu oblandu pritisnuti nečim težim i ostaviti da se ohladi i stegne.
6. Otopiti čokoladu sa uljem na pari i preliti oblandu.

Nema komentara:

Objavi komentar