Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
petak, 31. ožujka 2017.
Više nikad nećete kupiti MASLAC u trgovini nakon što ga napravite sami! (Samo 2 sastojka)
Mnogo je zdravije da koristite domaće proizvode, a ne da ih kupujete. Kupovno mlijeko se ne može porediti sa domaćim mljekom.
Isto tako se ni prirodni maslac ne može porediti sa onim kupljenim u prodavnici. Bilo bi dobro da sami sebi napravite maslac, a ovdje ćemo vam pokazati kako to da uradite.
Sastojci
2 šolje vrhnja
morska so
Priprema
Vrhnje stavite u blender dok ne dobijete gustu smjesu. Ocijedite vodu iz dobijene smjese i premjestite maslac u drugu posudu. Isperite maslac sa hladnom vodom i opet procijedite.
Malo posolite (morsku so stavite jer je zdravija, ali morate je inače skroz malo staviti jer je jača od obične). Dobijeni maslac stavite u frižider.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar