Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
subota, 1. travnja 2017.
Galete po najstarijem receptu: Ostaju mekane i do 7 dana!
Donosivam najbolji recept za galete ili bakini kolac. Kazem samo za onaj
recept da je najbolji koji je isproban od velikih broja osoba a i ukljucujuci i
mene . Galete koje ostaju mekane po nekoliko dana ako se nepojedu koliko su
dobre.
Sastojci
4 veca jaja
300 ml ulja
300 gr secera
korica od jednog veceg limuna
250 ml mleka
600 gr brasna
1 prasak za pecivo
Priprema
1. Izmesati jaja i secer mikserom pa polagano dodavati ostale sastojke za galete, pa sve
sjediniti.
2. Kada se kalup dovoljno zagreje za galete, lagano ga nauljiti, a potom vaditi zlicom
smesu za galete i stavljati na sredinu zagrejanog kalupa ( 2 – 3 zlice smese ), pa
zatvoriti kalup i peci dok se ne upali zeleno svetlo a ugasise crveno ili dok ne porumeni.
3. Na nekim aparatima za galete obavestava lampa kada svetli crveno tada galete se
trebaju jos peci a kada se izgasi crvena lampa i upali se zelena, tada su galete su gotove
i odma vaditi iz kalupa
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar