Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
utorak, 2. svibnja 2017.
TULUMBE! PRAVI HIT KOD MENE DOMA
“ljubi ga majka” koliko voli ove tulumbe 😀
SASTOJCI
TIJESTO
4dcl vode
1 filđan ulja
25dkg brašna
5 jaja
VAGDA
80 dkg šećera
4 dcl vode
1 lumun
ulje
3/4 l ulja
PRIPREMA
1.
Tijesto:
2.
Zakuhati vodu i ulje. Dodati brašno i napraviti kao puru /žgance/.
3.
Ohladiti.
4.
U ohlađeno dodavati jaja, jedno po jedno.Naredno jaje dodavati tek kada je predhodno jaje potpuno sjedinjeno sa tijestom / ja to radim jednom rukom /.
5.
Agda:
6.
Kuhati šećer i vodu do potrebne gustoće. Dodati kriške limuna i pustiti da se ohladi.
7.
POSTUPAK RADA
8.
Zagrijati ulje i u njega stavljati komade/tulumbe/ . Komade napraviti putem šprice ili vrečice sa nastavkom.peći , tulumbe se same okreću u vrućem ulju. Pržiti dok dobiju lijepu zlatnu bolju. Vaditi tulumbe i stavljati u hladnu agdu. Pržiti narednu količinu. Tulumbe budu u agdi dok se ne ne isprži/ispeće/ nova količina. Tulumbe složiti u posudi , preliti sa ostatkom agde, limunima i staviti u frižider.
Posluživanje
ovo je tradicionalni bosanski kolač… u mojoj obitelji veoma je na cijeni , a moj sin”ljubi ga majka” sa guštom ga “tamani”…
http://www.coolinarika.com/
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar