nedjelja, 7. svibnja 2017.

UZ SAMO NEKOLIKO SASTOJAKA DO LAGANE VEČERICE…OBRATITE PAŽNJU NEMOJTE ODBIJATI






Sastojci
3 manje tikvice
50gr maslaca
100gr vrhnja

2 jajeta
1 češanj bijelog luka
kašičica vegeta, crvena paprika, so, biber..





Priprema
1.
Tikvice oguliti, narezati na ploške, posoliti i ostaviti da odstoje i puste vodu.
2.
Viljuškom izgnječiti maslac, dodati mu vrhnje i jaja, bijeli luk i umutiti sve zajedno.

3.
Tikvice iscijediti i istresti u vatrostalnu posudu, preliti ih vrhnjem i jajima, promješati i odozgo posuti sa “prstohvatom” vegete, crvene mljevene paprike i bibera.
4.
Peći u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko pola sata….
Prijatno!
Posluživanje
Poslužiti kao toplo predjelo ili kao prilog uz meso.

Nema komentara:

Objavi komentar