petak, 3. studenoga 2017.

Zaboravite sve dosadašnje recepte: Ovo je najbolji i najbrži recept za spremanje ajvara!



Zaboravite sve dosadašnje recepte: Ovo je najbolji i najbrži recept za spremanje ajvara!



Ipak, uvriježeno je mišljenje da za njegovu pripremu treba mnogo vremena i truda, ali s receptom kojega vam donosimo to više ne mora biti tako.
 Odlično prija uz roštilj, razna jela od mesa, suhomesnate proizvode, a može proći i kao samostalna namirnica namazana na komad ukusnoga kruha.
Pogađate, riječ je o mnogima omiljenom ajvaru! No, ajvar spremljen u vlastitim domaćinstvima ne može nadmašiti niti jedan kupljen u trgovinama.
 Ipak, uvriježeno je mišljenje da za njegovu pripremu treba mnogo vremena i truda, ali s receptom kojega vam donosimo to više ne mora biti tako.

Potrebno vam je:
 tri kilograma dona domaćih crvenih paprika
dva malo veća patidžana
bijeli luk
papar u zrnu
ulje, sol, šećer i ocat

Za početak svježe paprike potrebno je oprati, a zatim očistiti te samljeti, a onda staviti na ulje i pržiti. Patlidžan također valja oprati i oguliti, te po istom principu samljeti, a nakon toga dodati paprikama i nastaviti pržiti.
U tu smjestu dodati soli po ukusu, ali ne zaboravite staviti i malo šećera.
Naravno, ajvaru dodajte i octa te nekoliko režnjeva bijelog luka, i papra po ukusu.
Kada vaša smjesa počne nalikovati ajvaru, odnosno kada je proces prženja gotov vrelo nalijevajte u staklenke.
Čvrsto ih zatvorite, a poklopce im okrenite prema dolje, savjetuju na coolinarici.

Nema komentara:

Objavi komentar