subota, 30. travnja 2016.

Čoko-Malina-Mousse-Cake

Čoko-Malina-Mousse-Cake Priprema 

1. Koristiti kalup 24 cm ili 26 cm. Biskvit - Izmiješati brašno, kakao, sol i prašak za pecivo. Prosijati. Rastopiti maslac te dodati šećer kratko na vatri miješajući. Skinuti s vatre i ohladiti. U to dodati miksajući jedno po jedno jaje i vanilij ekstrakt. Ručno umiješati suhe sastojke. Peći na 170 20-24 min. Ohladiti.

2. Čoko mousse - otopiti čokoladu sa dijelom slatkog vrhnja (200ml) i sa soli. Ohladiti. Pripremiti želatinu prema uputama na vrećici. Kad nabubri stavit je 15ak min na vatru da se otopi i dodati u čokoladu. Smisati ostatak vrhnja u šlag i ručno umiješati u čokoladu. Staviti mousse na biskvit i u hladnjak da se hladi. Ako se koristi kalup veličine 24cm onda je bolje staviti ukupno 400ml sl vrhnja jer s pola litre ispadne jako puno moussea.





3. Malina mousse - Iznječiti 300g malina. Otopiti bijelu čokoladu s 150ml slatkog vrhnja i sa soli. Dodati izgnječene maline. Želatinu napraviti isto kao i u čoko mousse sloju, dodati u smjesu. Stući slatko vrhnje(250ml) i ručno dodati smjesi. Na kraju umiješati ostatak malina ručno(100g). Staviti na čoko sloj i u hladnjak.

4. Vanila mousse - otopiti bijelu čokoladu s 150ml slatkog vrhnja i sa soli. Želatinu dodati na prethodno opisan način.Ostatak slatkog vrhnja smiksati u šlag i dodati smjesi. Staviti na malina mousse sloj. Ohladiti. 5. Tortu ukrasiti malinama i komadićima bijele i tamne čokolade.
Sastojci
Biskvit 90g brašna 50g kakaa pola žlicice soli pola žličice praška za pecivo 110g maslaca 210g šećera 2 jaja 2 žličice vanilij ekstrakta
Čoko mousse 250g tamne čokolade 500ml slatkog vrhnja prstohvat soli 1 vrećica želatine u prahu
Malina mousse 400 g malina 250g bijele čokolade 400ml slatkog vrhnja prstohvat soli 1 vrećica želatine u prahu Vanila mousse 250g bijele čokolade 400ml slatkog vrhnja prstohvat soli 1 vrećica želatine u prahu 2 žličice vanilij ekstrakta


Nema komentara:

Objavi komentar