Boranija
Boranija, bilo zelena ili žuta, usko su povezane jedna s drugom. Njihov okus i sadržaj sastojaka su vrlo slični. String Beans reduces risk of heart attack 100 g of boranije - 24 kcal Sadrži folnu kiselinu, minerale, vlakna, cink,kalij, pro-vitamin A, vitamine C i E. Sasvim drugačije Štoviše, način pripreme (cijela mahuna) ih razlikuje od drugih vrsta graha. Zrači ljepotom Sadrži značajnu količinu: vitamina C, vitamin A, pro vitamina skupine B, vitamin E, folnu kiselinu, minerale i dijetalna vlakna. Vitamini C, A, E i cink djelotvorno utiču na slobodne radikale i pružaju našoj koži zdravlje i mlad izgled. Zdravo srce Kombinacija vlakana, folne kiseline, magnezija i kalija u boraniji smanjuje rizik od srčanog udara.
U početku, samo sjemenke su se jele. Uživanje mladih mahuna graha je inicirano od Italijana (17. vijek). Oni su kupili mladi grah, gledajući u baštu svaka 24 sata, tako da grah nije mogao sazrijevati previše. S protekom vremena uzgajivači su uzgojili razne vrste s osjetljivim mahunama, tzv Francuske mahune. Maslac boranija Žuta boranija je nazvana maslac boranija od strane Francuza, vjerojatno zbog svoje boje i sposobnosti da se topi u ustima. Za vašu idealnu figuru Žute i zelene boranije se uzgajaju zbog svojih jestivih mladih mahuna. Oni su važan element u dijetetskoj kuhinji. Oni nisu tako bogati proteinima kao druge vrsta graha, ali sadrže više vitamina. Zbog nižih sadržaja vlakana nego u suhog graha, oni su nisko-kalorični i lako probavljivi. Idemo jesti boranije i naša figura će postati slična njima. Ako ste uspjeli istopiti suvišne kilograme i napokon Vam se sviđa što vidite u ogledalu, u održavanju postignutih rezultata pomoći će Vam sasvim obično voće i povrće sa sasvim neobičnim mogućnostima. Kupus Kuhan ili pirjan s malom količinom ulja imat će pozitivan efekt na tjelesnu formu i probavni sustav sprečavajući zatvor.
Zapravo, od svih načina pripreme kupusa, najviše preporučamo kiseli kupus koji se zasluženo nalazi u skupini revitalizirajuće hrane. Sastojci koji se nalaze u kiselom kupusu imaju značajke hrane koja pogoduje detoksikaciji, ojačava vezivno tkivo te uklanja višak vode iz tijela što je od velike pomoći u borbi s celulitom. Tijelo će postati utegnuto i glatko, a izgledat će i zdravije jer kupus sadrži velike količine vitamina C, kalija, bakra i vrijednih vlakana. Mliječna kiselina sadržana u kiselom kupusu sprečava pojavu nadutosti te obnavlja crijevnu bakterijsku floru. Mrkva Kaže se da mrkva sadrži energiju sunca, a spada u kategoriju najjeftinije prirodne medicinske pomoći. To je prava škrinja s blagom u kojoj možemo pronaći velike količine vitamina B, D i E skupine te većinu karotenoida (koji se u organizmu pretvaraju u vitamin A).
Poznato je da mrkva ima izvrstan utjecaj na vid. Ako je kuhate ili pirjate, dodajte jelu čajnu kašičicu ulja kako bi se karotenoidi lakše apsorbirali. Konzumišući mrkvu svakodnevno, svojoj koži podarit ćete prekrasan i zdravi ten. Osim navedenog, mrkva je bogata kalijem, sumporom, bakrom, željezom, fosforom i jodom koji služe u regulisanju probave, stimulaciji metabolizma te imaju efekt mršavljenja na tijelo. Suho voće i orašasti plodovi Dozvoljeni su, ali samo u ograničenim količinama, jer 100 g ovih grickalica sadrži oko 500 kcal. To je zapravo mnogo, ali dobro je priuštiti si nekoliko suhi smokvi ili breskvi svaki dan jer su sigurno mnogo zdravije od slatkiša. Suho voće veliko je skladište vitamina B skupine: orašasti plodovi opskrbit će nas dovoljnim količinama vitamina E i vrijednim mineralima – željezom, kalijem i magnezijem. Osim toga, orašasti plodovi imaju umirujući efekt na živce i pomažu nam da se osjećamo bolje. Sadrže i biljna vlakna koja djeluju stimulativno na metabolizam.
Peršun Korijen peršuna može se dugo skladištiti u tamnoj i hladnoj prostoriji, a lišće možemo uzgajati u tegli tijekom cijele godine, čime ujedno nadziremo njihovo organsko podrijetlo. Peršun sadrži vitamine C i E te esencijalne masne kiseline, zbog čega je veoma efikasan u borbi protiv bolesti bubrega. Osim toga, ima diuretska svojstva te čisti tijelo od toksina. Konzumiranje peršuna čini kožu glađom te pomaže održati vitku figuru. Zgodno ga je jesti jer je on isto tako prirodni afrodizijak, a ipak izgubimo između 200 i 300 kalorija tijekom vođenja ljubavi.
Nema komentara:
Objavi komentar