nedjelja, 15. svibnja 2016.

ČEŠKI KOLAČ

Č E Š K I   K O L A Č


Sastojci: 

5 jaja
250 g šećera
200 g Pšeničnog oštrog brašna
1 žlica vode
2 žlice Kakaa u prahu


Za kremu: 

150 g šećera
5 žumanjaka
5 žlica Pšeničnog oštrog brašna
500 ml mlijeka
200 g maslaca
100 g šećera u prahu

Za pjenu:

5 bjelanjaka
250 g šećera
sok od pola limuna

Priprema: 

1. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, dodajte šećer, vodu i još malo tucite. Zatim dodajte brašno i jedan po jedan žumanjak, a na kraju kakao.
2. Stavite smjesu u namašćenu tepsiju (vel. oko 40×25 cm) i pecite 40-50 minuta na temperaturi od 200°C.
3. Pečeni biskvit ohladite i premažite pripremljenom kremom, a preko toga ravnomjerno rasporedite toplu pjenu od bjelanjaka.

Priprema kreme: izmiješajte šećer, žumanjke, brašno i malo mlijeka, te zakuhajte u 500 ml vrućeg mlijeka. Smjesu kuhajte oko 10 minuta dok se ne ugusti, pa pustite da se ohladi.Pjenasto izrađeni maslac i šećer u prahu umiješajte u ohlađenu kremu.

Priprema pjene: bjelanjke isucite, dodajte šećer, tucite na pari još oko 10 minuta, a zatim dodajte sok od limuna.

Posluživanje:    Kolač ohladite i narežite na kocke.

Nema komentara:

Objavi komentar