Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
nedjelja, 15. svibnja 2016.
Kokosova fantazija
K O K O S O V A F A N T A Z I J A
Ako ste ljubitelji kokosa, onda će vam se zaisgurno dospati ove sočna Kokosova fantazija.
Potrebni sastojci:
Tijesto:
6 bjelanjaka
sol,prstohvat
20 dag šećera
10 dag kokosovog brašna
5 dag glatkog brašna
½ vrećice praška za pecivo
Preljev:
2 dl mlijeka
Krema:
6 žumanjaka
15 žlica šećera
2 vrećice pudinga od vanilije
5 žlica oštrog brašna
1 l mlijeka
5 žlica likera od kokosa ili Malibua
(rum od kokosa)
25 dag maslaca
3 dl slatkog vrhnja
Za dekoraciju:
3 dag čokolade za kuhanje
par kapi ulja
30 jezgri lješnjaka
5 dag kokosova brašna
Priprema: Pećnicu zagrijati na 200 °C. Bjelanjke odvojiti od žumanjka. Bjelanjke zajedno s prstohvatom soli čvrsto izraditi. Postepeno dodavati šećer uz stalno miješanje. Glatko brašno, kokosovo brašno i prašak za pecivo izmiješati te 1/3 mješavine dodati čvrstim bjelanjcima i na najnižoj brzini mikserom izraditi. Zatim dodati ostatak bjelanjaka i ručno, metlicom za snijeg, oprezno povezati.
Lim za pečenje (34 x 28 cm) namazati maslacem, posuti brašnom, usuti tijesto i izravnati. Pećnicu smanjiti na 180 °C, staviti lim za pečenje u pećnicu i peći oko 15 minuta. Biskvit izvaditi iz pećnice i ostaviti da se ohladi. Dva decilitra mlijeka ugrijati i vrućim mlijekom preliti biskvit. Ostaviti biskvit da se ohladi. Dvije vrećice pudinga i brašno izmiješati sa 15 žlica šećera. Dodati žumanjke i mlijeko te dobro izmiješati, a 8 dl mlijeka zakuhati, skloniti sa štednjaka i pripremljenu mješavinu umiješati. Smanjiti temperaturu, vratiti na štednjak i uz neprestano miješanje kuhati oko 5 minuta. Kremu ostaviti da se hladi. Povremeno promiješati da se gore ne stvori korica. Maslac omekšati na sobnoj temperaturi i zajedno s likerom od kokosa dobro izmiješati. Maslacu dodavati postepeno ohlađenu kremu, miješajući.
Tri decilitra slatkog vrhnja čvrsto izraditi. Dodati kremi i oprezno metlicom za snijeg povezati. Hladni biskvit premazati kremom i posuti s 5 dag kokosova brašna. Ostaviti preko noći u hladnjaku. Čokoladu za kuhanje zajedno s uljem rastopiti. Jezgre lješnjaka uvaljati u čokoladu i staviti na papir da se osuše. Kolač narezati i na svaku kocku staviti 1 jezgru lješnjaka.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar