Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
nedjelja, 15. svibnja 2016.
PIZZA SA TUNOM I KUKURUZOM
PIZZA SA TUNOM I KUKURUZOM
Sastojci:
Tijesto:
500 gr brašna
2 dl kisele vode
2-3 kašike maslinovog ulja
Fil:
4 paradajza
185 gr tune
1 glavica crnog luka
2 struka mladog luka
250 gr Kukuruza šećerca
10-20 gr parmezana
origano
bosiljak
Priprema:
1. Pripremimo testo od brašna, vode, maslinovog ulja i soli, ne previše
tvrdo, i razvučemo ga na najtanje moguće bez da se providi!
2. Iseckamo paradajz, posolimo ga i začinimo origanom i bosiljkom (može i paradajz iz flaše, paradajz sos ili pelat, kečap samo ako nemamo ništa drugo) . Izvadimo šećerac iz zamrzivača ili pripremimo konzervu ;]
3. luk, mladi luk i beli luk iseckamo -najbolje na kolutiće, tunjevinu iz konzerve ocedimo i sačuvamo ulje i njime podmažemo pleh. Na testo pobacamo paradajz, ako nam se čini da ga nemamo dovoljno dodamo pelat ili paradajz iz flaše, rasporedimo luk i mladi luk a preko njega tunjevinu, na kraju
stavimo šećerac, a ako želimo možemo šećerac dodati i kasnije, negde
5 minuta pred kraj pečenja.
4. Ugrejemo malo rernu i pečemo na 220°C nekih 20-25min. Na kraju isečemo na listiće ili izrendamo parmezan dok je još topla pizza. Prijatno! Posluživanje Poslužiti toplo! Tagovi
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar