subota, 28. svibnja 2016.

Crni kolač

CRNI KOLAČ

Sastojci :

2 šolje brašna
1 šolja šećera
2 vanil šećera
1 prašak za pecivo
1 šolja ulja
1 šolja mleka
1 jaje
2 kašike kakaa
2 kašike džema ili pekmeza od kajsije
200g čokolade za kuvanje



Priprema :

1. U posudi za pripremu pomešajte suve sastojke: brašno, šećer, vanil šećer, prašak za pecivo i kakao. Zatim, dodajte ulje, mleko, jaje i džem od kajsija. Mutite smesu mikserom oko 5 min. da se ujednači, a zatim izlijte u podmazanu Delimano tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni oko 30 min. na 180°.
2. Kolač je gotov kada se ivice odvoje od posude u kojoj se peče, a da biste bili potpuno sigurni, možete proveriti i čačkalicom koja bi trebalo da ostane čista nakon što je izvučete iz kolača.

3. U međuvremenu, istopite na pari čokoladu za kuvanje sa malo ulja (kako bi bila što sjajnija). Kada je kolač gotov, dok je još topao, prelijte ga istopljenom čokoladom.
4. Savet: Kolač možete posuti i seckanim lešnicima, bademima ili orasima.

Nema komentara:

Objavi komentar