subota, 28. svibnja 2016.

Domaća pizza

DOMAĆA PIZZA 

Sastojci
300 g belog brašna
1.5 kašičica soli
7 g suvog kvasca
175 ml vode
3 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja

Za prvi preliv 
2 kašike harise
1 čili papričica
1 mladi luk
2 kobasice
2 kašičice semena komorača
listovi rukole

Za drugi preliv 
50 g ljutih papričica
1 češanj belog luka
majčina dušica
pasta od paradajza
70 g kozjeg sira
čorizo kobasice
listovi bosiljka

Za treći preliv
100 g humusa
feta
tikvice
6 čeri paradajza
so, biber
balzamiko sirće
listovi sveže mente

U činiju stavite brašno, so i suvi kvasac. Na sredini napravite rupu i u nju dodajte vodu uz mešanje. Dodajte maslinovo ulje i mešajte dok se ne stvori kugla, zatim nastavite da mesite rukama 8 do 10 minuta. Podelite testo na tri dela. Razvucite testo.

Za prvi preliv Premažite testo harisom. Izvadite semenke i sitno naseckajte čili pa pospite po pici. Naseckajte mladi luk na kolutiće i dodajte i njega. Kobasicama uklonite omot, isecite ih na krupnije komade, rasporedite preko pice i na kraju začinite semenom komorača. Nakon pečenja dodajte listove rukole.

Za drugi preliv Pastu od paradajza, ljute papričice, beli luk i majčinu dušicu izmiksajte u blenderu i premažite testo. Odozgore namrvite kozji sir i čorizo kobasicu. Nakon pečenja dodajte listove bosiljka.

Za treći preliv Testo premažite humusom. Odozgore namrvite fete, dodajte tanko isečenih listova tikvice, čeri paradajz isecite na polovine i poređajte i njega. Posolite i pobiberite. Nakon što se ispeče dodajte malo balzamiko sirćeta i svežih listova mente.

Pice pecite u rerni 10 minuta na 240 stepeni celzijusa.

Nema komentara:

Objavi komentar