četvrtak, 26. svibnja 2016.

Osvježavajuća sladoled torta

OSVJEŽAVAJUĆA SLADOLED TORTA




Ukusna sladoled torta u kombinaciji podloge od badema i kreme s komadićima čokolade.

Sastojci za podlogu:
3 bjelanjka
150 g šećera
150 g krupno nasjeckanih badema

Sastojci za nadjev: 
3 žumanjka
4 žlice šećera
4 dl vrhnja za šlag
120 g Daim milka čokolade (čokolada s hrskavim komadićima karamela)

Priprema: Od bjelanjaka napraviti čvrst snijeg, te potom umiješati
šećer i bademe. Smjesu uliti u kalup za torte promjera 24 cm (dno prekriti s pekarskim papirom) i staviti peći na temperaturi od 165ºC oko 45 minuta. Ostaviti da se ohladi.


Pomiješati jaja sa šećerom i kada smjesa poprimi blijedo žutu boju dodati tučeno vrhnje (prethodno miksano u posebnoj posudi) i smijese pomiješati zajedno sa krupno nasjeckanom daim milka čokoladom (ostaviti malo za dekoraciju). Smjesu rasporediti preko ohlađenog biskvita i staviti u zamrzivač na najmanje 3 sata. Potom ukrasiti na šlagom i ostalim komadićima čokolade i po želji komadićima voća po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar