nedjelja, 22. svibnja 2016.

Mint kolač

MINT KOLAČ

Sastojci 
250 g zvijezda margar
in
250 g brasna
60 g secerne glazure
4 žlica/e kokosa
1 kom zumanca +1 bjelance
1,5 žlica/e vode

Mint glazura:
300 g bijele cokolade
150 g hule
2 žlica/e mint kreme

Čokoladna glazura:
300 g kuhane cokolade
250 g hule

PRIPREMA
Tepsija od 22 cm.
Premazati sa margarinom . pomjesati brasno,kokos,margarin i secer ,stvorit ce se grudvice al zato
dodati zumance i vodu i dobro sjediniti tjesto i bude glatko.
Ostaviti u frizider 15 minuta u dno frizidera.
Zatim izvaditi iz frizidera i ponovo premjesiti na radnoj povrsini i napraviti oblik tepsije u koju ce se staviti kolac.
I opet u frizider na 20 minuta da odstoji zato vrijeme zagrijati pekaru na 180 c.staviti kolac pec oko 10 minuta.
Kada se ispece bice tvrda kora pa ga zato mora premazati sa bjelancom .

Napraviti mint kremu:
u posudu staviti vrhnje za slag ili hulu nek se malo zagrije pa dodati cokoladu izlomljenu na kocke kad se cokolada skoro otopila dodati mint kreme.sve sjediniti i ohladiti.

Čokloladna glazura:isto otopiti cokoladu pa dodati hulu i ohladiti. bijelu kremu preliti preko pecenog kolaca pa po njoj crnu kremu i ostaviti u frizider preko noci.

Nema komentara:

Objavi komentar