subota, 21. svibnja 2016.

TORTA SA SIROM I ČOKOLADOM

TORTA SA SIROM I ČOKOLADOM

Sastav: 


Za koru:
 ● 3 jaja,
● 150 g čokolade,
● 60 g maslaca,
● 4 kašike šećera,
● 1 kašika brašna

 Za filove
● 500 g maskarpone sira,
● 2 kašike šećera,
● 5 dl slatke pavlake,
● 100 g tamne čokolade,
● 100 g mliječne čokolade,
● 100 g bijele čokolade,
● 1/2 kesice vanilin šećera




 Priprema: Čokoladu i maslac rastopite na pari. Izmiksajte žumanca i šećer, pa u to umiješajte rastopljenu čokoladu i brašno. Na kraju lagano dodajte snijeg od bjelanaca. Pecite na 160 stepeni oko 40 minuta u kalupu prečnika 24 cm. Svaku čokoladu posebno rastopite na pari, a sa bijelom kada se rastopi dodajte i vanilin šećer i miješajte neko vrijeme.
Umutite maskarpone i šećer, pa u to umiješajte i umućenu slatku pavlaku. Podijelite smjesu na tri djela, pa u jedan dodajte rastopljenu tamnu, u drugi rastopljenu mliječnu, a u treći rastopljenu bijelu čokoladu.
Premažite preko kore prvo tamni, pa mliječni i na kraju bijeli fil.

Nema komentara:

Objavi komentar