srijeda, 8. lipnja 2016.

Čokos kokos šnite

ČOKOS KOKOS ŠNITE

Sastojci
Ganache:
140 gr tamne cokolade sa 52 % kakaa
250 ml vrhnja za slag Dukat
1 zlica ruma

Kokos - bjelanjci biskvit: 
Salica -- 250 ml
1 1/2 salica kokosa
2/3 salice secera
2 zlice brasna
1/4 zlicice soli
6 velikih bjelanjaka

Glazura:
340 gr tamne cokolade 60 % kakaa
250 ml vrhnja za slag Dukat
2 zlice ruma

Priprema
1. Biskvit: Pecnica na 160 stupnjeva. Veliki pleh iz pecnice premazite margarinom stavite papir za pecenje, pa po zelji opet malo premazite
margarinom i pospite ostrim brasnom. Tako sam ja radila da mi se ne zalijepi biskvit. Pomijesajte suhe sastojke -- kokos, brasno, 1/3 salice secera i sol. Dobro istucite bjelanjke, pa dodajte u 2 - 3 navrata ostatak secera i dobro izmiksajte dok bjelanjci ne postanu cvrsti i sjajni.... 10 - tak minuta miksanja. Pomocu pjenjace lagano umijesajte pripremljene suhe sastojke. Pecite oko 25 minuta. Ohladite biskvit.
2. Ganache: Vazno je napomenuti da ganache kremu treba napraviti barem 6 sati ranije kako bi se ohladila i stisnula. Cokoladu otopite u mikrovalnoj ili na pari. Za to vrijeme zagrijte vrhnja za slag do vrenja, pa prelijte preko otopljene cokolade. Sve dobro promijesajte dok se ne sjedini i postene glatka krema. Dodajte zlicu ruma i jos malo promijesajte. Ohladite. Kad se ohladi izmiksajte s mikserom. Dobiti cete pjenastu cokoladnu kremu.
3. Glazura: Glazuru napravite nekih sat vremena prije nego sta cete je nanositi na kolac. Brzo se stisce. Priprema se isto kao i ganache.... Cokoladu otopite u mikrovalnoj ili na pari. Vrhnje zagrijte do vrenja, pa prelijte preko otopljene cokolade. Sve dobor promijesajte, pa dodajte rum. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
4. Slaganje: Ohladjeni biskvit podijelite na 3 jednaka dijela. Prvu koru premazite tucenom ganache kremom, pa stavite koru opet ganache i zavrsite sa korom. Cijeli kolac pemazite glazurom od cokolade. Ohladite i uzivajte....:)))

5. Napomena: Ja sam koru od bjelanjaka i ganache kremu napravila dan ranije. :))
6. Ukoliko ne znate sto biste sa zutanjcima nasa kuma Dvazen se sjetila kako napraviti zutu kremu, pa evo mali dodatak kako je zutanjke iskoristila Dvazen.... i kaze da je ispalo super! Umutite zutanjke sa 100 gr secera i jednom zlicom gustina. 300 ml mlijeka zakuhajte, pa umijesajte smjesu od zutanjaka, secera i gustina. Mijesajte dok se ne zgusne, kao da radite puding. U mlako umijesajte 100 gr maslaca i namazite kore!

Nema komentara:

Objavi komentar