ponedjeljak, 13. lipnja 2016.

Kapri torta od šumskog voća

KAPRI TORTA OD ŠUMSKOG VOĆA

Biskvit:

9 bjelanjaka
300 gr šećera
1 žlica octa

Žuta krema:
9 žumanjaka
10 žlica šećera u prahu
3 žlice gustina
2 žlice brašna
1 vanilija puding
6 dl mlijeka
250 gr maslaca

Krema od šumskog voća:
250 šećera

500 gr šumskog voća
2 dl vode
2 pudinga od jagode ili maline

Čokoladni preljev:
200 gr čokolade
2 žlice mlijeka
1 žlica maslaca
žlica ulja


Priprema :
Bjelanjke dobro miješati sa električnom miješalicom dok ne postane čvrsti snijeg, potom postepeno dodati šećer i ocat. Smjesu staviti u kalup i u prethodno zagrijanu pećnicu na 100 ˚C-140 ˚C (ovisno o vrsti pećnice).
Sušiti biskvit u pećnici 1 sat i 30 minuta.Žumanjke pomiješati zajedno sa šećerom te dodati gustin, brašno i puding koji ste prethodno umutili sa malo mlijeka.
U uzavrelo mlijeko (6dl) uliti tekuću smjesu i kuhati nekoliko minut ana jakoj vatri uz stalno miješanje. Kada se ohladi dodati pjenasto izrađen maslac koji ste prethodno pomiješali sa 2 žlice šećera u prahu.Šećer prokuhati zajedno sa vodom, potom dodati šumsko voće.
Kada prokuha dodati pudinge koje ste prvo pomiješali sa malo vode.Čokoladu otopite na laganoj vatri sa mlijekom, maslom i uljem.
Kada je sve pripremljeno tortu složite redoslijedom: kora, žuta krema, krema od šumskog voća, preljev od čokolade.

Tortu možete ukrasiti sa voćem ili šlagom. Šumsko voće u receptu se može slobodno zamijeniti prema vašoj želji sa malinama ili jagodama, rezultat će zasigurno također biti izvrstan.

Nema komentara:

Objavi komentar