ponedjeljak, 13. lipnja 2016.

Milka torta

MILKA TORTA

POTREBNO JE 

Za kore:
21 belance,
450 g šećera,
300 g lešnika,
3 kašike pšeničnog oštrog brašna

Za fil: 
21 žumanac,
3 pudinga od vanile,

6 kašika pšeničnog oštrog brašna,
1 l mleka,
100 g šećera,
250 g maslaca,
2 šlaga,
100 ml mleka,
300 g čokolade s lešnicima,
300 g bele čokolade


PRIPREMA 

Odvojte 7 belanaca i ulupajte ih u čvrsti sneg, a zatim umešajte postepeno 150 g šećera. Sameljite 100 g lešnika, dodajte kašiku brašna i lagano umešajte u sneg.
Smesu izlijte u kalup čije ste dno prekrili papirom za pečenje i pecite na 180°C oko 20 minuta.
Na isti način s preostalim belancima, šećerom, lešnicima i brašnom napravite još dve kore. Za fil sva žumanca, puding i brašno promešajte.

Po potrebi dodajte malo mleka. Preostalo mleko i šećer zakuvajte, odmaknite s vatre i umešajte pripremljenu smesu od žumanaca.
Vratite na vatru i uz mešanje kratko prokuvajte. Fil ohladite uz mešanje, a zatim umešajte omekšali maslac. Šlag-penu umutite sa 100 ml mleka.
Pripremljeni šlag umešajte u fil, a zatim je podelite na dva dela. U jedan deo, koji čini oko dve trećine fila, umešajte crnu, a u drugi deo belu topljenu čokoladu.
Ohladite. Prvu koru premažite sa tamnim filom, stavite koru pa premažite žutim filom, zatim stavite treću koru i čitavu tortu premažite preostalim crnim filom.
Ukrasite čokoladom.

Nema komentara:

Objavi komentar