ponedjeljak, 6. lipnja 2016.

Kolač sa jabukama

KOLAČ SA JABUKAMA

Potrebno: 


Za biskvit: 
5 jaja
5 žlica šećera
5 žlica brašna
1 prašak za pecivo
3-4 žlice mlijeka

Za kremu: 
1 kg očišćenih i narezanih jabuka
1/2 l vode
6 žlica šećera
1 vanilin šećer
2 pudinga od vanilije

Priprema: 


Biskvit: Odvojiti bjelanjke i žumanjke. Miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, pa postepeno dodavati brašno, mlijeko i prašak za pecivo. Čvrsti snijeg od bjelanjaka dodati laganim miješanjem kuhačom u smjesu od žumanjaka, šećera i brašna. Izliti smjesu u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje i ispeći u pećnici zagrijanoj na 180℃ oko 30 min.

Krema: U većoj posudi zakuhati jabuke, vodu i šećer. Kuhati tako dugo dok se jabuke ne počnu raspadati. Tada dodati pudinge razmućene u malo vode (tek toliko da se razmute sve grudice) i skuhati do kraja. Vruću kremu izliti na prohlađen biskvit. Dobro ohladiti (najbolje u hladnjaku) preko noći pa premazati kolač sa slatkim vrhnjem.
Dobar tek!

Nema komentara:

Objavi komentar