nedjelja, 12. lipnja 2016.

Limun ploške

LIMUN PLOŠKE

Biskvit
1 jaje
5 dag šećera
10 dag maslaca
30 dag brašna
1/4 vrećice praška za pecivo
korica limuna
malo mlijeka

Krema 
4 dl mlijeka
10 dag glatkog brašna
20 dag margarina
1 vanilin-šećer
15 dag šećera
limunov sok



Priprema:

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo pa od jaja, šećera, rastopljenoga maslaca, ribane korice limuna i mlijeka umijesite tijesto. Podijelite ga na 4 dijela i razvaljajte svaki na cca pola centimetra debljine.
Potom jedan po jedan pecite u pećnici desetak minuta na temperaturi od 200°C. Ohlađene kore premažite već pripremljenom kremom pa slažite koru jednu na drugu.
Naposljetku kolač pospite šećerom i izrežite na ploške.
Za kremu, zakuhajte 3 dl mlijeka pa dodajte brašno pomiješano s 1 dl hladnog mlijeka, kratko sve prokuhati dok smjesa ne zgusne i ostavite hladiti.

Maslac pjenasto umiješajte pa mu dodajte šećer, limunov sok, vanilin-šećer i ohlađenu kremu.

Nema komentara:

Objavi komentar