nedjelja, 12. lipnja 2016.

Švedski kolač

ŠVEDSKI KOLAČ

Sastojci: 
4 žumanjka
150g brašna
250g maslaca
150g šećera
200ml mlijeka
2 male žlice praška za pecivo

Fil 
 4 bjelanjka
280g šećera u prah
1 vanilin-šećer
400ml slatkog vrhnja
200g lješnjaka

Priprema
Odvojite bjelanjake od žumanjaka pa izradite čvrsti snijeg. Ostale sastojke pjenasto umutite. Dobivenu smjesu izlijte u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju.
U bjelanjke umiješajte šećer u prahu i vanilin-šećer pa ga rasporedite po već izlijanoj smjesi u tepsiji i pospite krupno rezanim lješnjacima.
Kolač stavite peći na 180°C oko 45 minuta.

Pečeni kolač raspolovite pa donju polovicu premažite tučenim slatkim vrhnjem i preklopite ga polovicom od snijega i lješnjaka.

Nema komentara:

Objavi komentar