nedjelja, 12. lipnja 2016.

Mađarica

MAĐARICA

Sastojci 

Tijesto
1 jaje
100 g šećera
3 žlice kiselog vrhnja
300 g brašna
1/2 male žličice praška za pecivo
100 g maslaca

Krema
150 g maslaca
200 g šećera
1/2 l mlijeka
60 g brašna

Priprema:



U jamicu od brašna dodajte jaja, šećer i vrhnje te umijesite glatko tijesto. Pustite ga malo da odstoji pa ohlađeno razvaljajte na četiri lista debljine cca 2mm.
Kore pecite na poleđini tepsije oko 15 minuta na temperaturi od 200°C. Za pripremu kremu, zapržite šećer na štednjaku do tamnožute boje.
Dobiveni karamel zalijte mlijekom pa kratko prokuhajte da se karamel rastopi. Dodajte mu brašno i kuhajte dok se ne zgusne. Smjesu stavite hladiti pa umiješate maslac, šećer i kakao.

Kremom premažite kore pa slažite listove jedan na drugi dok ne potrošite sve sastojke.
Na kraju lagano pritisnite i prelijte čokoladnom glazurom. Ostavite da se glazura otvrdne i narežite kolač.

Nema komentara:

Objavi komentar