nedjelja, 12. lipnja 2016.

Pita od oraha

PITA OD ORAHA

Tijesto 

1 jaje
30 dag brašna
20 dag maslaca
1 žlica kiselog vrhnja

Nadjev 
 8 jaja
25 dag šećera
25 dag oraha
10 dag grožđica
cimet
muškatni orah
rum
limunova korica
šećer za posipanje


Priprema:

Jedan list tijesta neka bude malo veći i njega stavite na dno namašćene tepsije sa rubovima izvrnutim na gore.
Na njega izlijte nadjev od oraha te ga poklopite drugim listom tijesta. Prije pečenja gornje tijesto nekoliko puta izbodite vilicom pa stavite peći oko 50 minuta na temperaturu od 220 stupnjeva celzijevih. Pečenu pitu pospite šećerom u prahu i izrežite.

Nadjev: Pjenasto izmješajte žumanjke i šećer. Smjesi dodajte mljevene orahe, cimet, ribani oraščić, grožđice, ribanu limunovu koricu i rum. Na kraju lagano u smjesu umiješajte čvrst snijeg od bjelanjaka.

Nema komentara:

Objavi komentar