MONTE KOCKE SA LINO LADOM
SASTOJCI
BISKVIT:
4 jaja
4 žlice šećera
4 žlice tople vode
4 žlice brašna
2 žlice kakaa
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
PRELJEV:
1 dcl čokoladnog mlijeka
KREMA:
1 l mlijeka
6 žlica šećera
8 žlica gustina
200 gr margarina
ČOKO KREMA:
200 gr čokolade za kuhanje
200 gr eurokrema (može i sa ukusom naranče)
500 ml slatkog vrhnja (šlag)
BISKVIT ZA MONTE KOCKE
1. Bjelanjke sa prstohvatom soli izradite u čvrsti snijeg.
2. Žumanjke i šećer pjenasto izradite.
3. Dodajte toplu vodu, prođite mikserom.
4. Brašno, prašak za pecivo i kakao pomiješajte i dodajte u žumanjke, sjedinite.
5. Lagano dodajte bjelanjke i kuhačom izmješajte.
kakao-smjesa
6. Pouljite i pobrašnite dno kalupa (moj je 21 X 36 cm), te ulijte smjesu.
priprema-pecenja
7. Stavite peći u zagrijanu rernu na 180 stupnjeva, nisam si zabilježila vrijeme pečenja, ali mislim da se peklo oko 20 minuta.
8. Kada je pečeno ostavite da se ohladi.
9. Čokoladno mlijeko ugrijte i premažite biskvit, ostavite da se ohladi.
namakanje-cetkicom
MLIJEČNA KREMA
1. Šećer i gustin umiješajte sa malo mlijeka, a ostatak stavite kuhati.
2. U uzavrelo mlijeko dodajte pripremljene sastojke i kuhajte kao puding.
3. Kada se ohladi umiješajte izrađeni margarin i sve sjedinite.
mlijecna-krema
4. Kremu premažite preko biskvita.
mazanje-kreme
ČOKOLADNA KREMA SA VRHNJEM
1. Slatko vrhnje ugrijte do vrenja, na laganijoj vatri.
2. Prelijte preko čokolade i eurokrema.
3. Miješajte sve dok se čokolada ne istopi i sve sjedini.
4. Čokoladnu kremu rasporedite preko svijetle kreme.
eurokrem-krema
5. Stavite u frižider da se kolač stegne, najbolje da prenoći.
ohladeni-kolac
Nema komentara:
Objavi komentar