četvrtak, 23. lipnja 2016.

Odlične čokoladne kocke

ODLIČNE ČOKOLADNE KOCKE

SASTOJCI BISKVIT:
5 jaja
150 ml mlijeka
120 g šećera
50 g oštrog brašna
40 g kakaa
½ praška za pecivo
1 vanilin šećer

KREMA:
200 g čokolade za kuhanje
400 ml slatkog vrhnja

4 žlice narančina soka
1 mala žličica naribane narančine korice
4 žlice ruma

GLAZURA:
200 g čokolade za kuhanje
100 g maslaca (margarina)


BISKVIT SA KAKAOM
1. Razdvojite žumanjke od bjelanjaka i izmutite bjelanjke.
2. Posebno žumanjke, šećer i vanilin šećer pjenasto izmješajte.
3. Umješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom, i mlijeko.
4. Na kraju lagano kuhačom umješajte snijeg od bjelanjaka. priprema biskvita
5. Od pripremljene smjese ispecite tri biskvitne kore, moja tepsija je bila promjera 23 x 33 cm.
6. Obložite tepsiju masnim papirom i pecite u zagrijanoj rerni na 180 stupnjeva 8 minuta. čokoladni biskvit

KREMA SA ČOKOLADOM I SLATKIM VRHNJEM
1. Zakipite slatko vrhnje toliko da se pojave prvi mjehurići, bez daljnjeg kuhanja i prelijte preko izlomljene čokolade.
2. Mješajte lagano dok se čokolada ne otopi u glatku smjesu.
3. Ostavite da se smjesa ohladi.
4. Zatim dodajte narančin sok, narančinu koricu, rum i miješajte dok ne dobijete glatku kremu.

GLAZURA SA ČOKOLADOM I MASLACEM
1. Na pari rastopite čokoladu za kuhanje i maslac, dobro izmješajte.
2. Ostavite da se malo rashladi.

SLAGANJE ČOKOLADNIH KOCKI
1. biskvit – krema
2. biskvit – krema
3. biskvit – glazura sve od čokolade


SAVJET: 1. Pošto je biskvit jako tanak, moja preporuka je da masni papir skinete tek onda kada budete slagali kolač, tako što ćete ga okrenuti u tepsiji i polako odlijepiti masni papir. Ako budete pokušali drugačije odlijepiti papir, može vam pucati i raspasti se.

Nema komentara:

Objavi komentar