nedjelja, 26. lipnja 2016.

Prhki keksići

PRHKI KEKSIĆI

Sastojci 

200 gr masti
200 gr šećera
1 kesica vanilin šećer
1 kesica praška za pecivo
1 dl mleka
500 gr brašna
3 - 4 kašike kakaa

Način pripreme 
U dublju posudu pomešati mast , vanilin šećer i šećer pa penasto umutiti .
Dodati prašak za pecivo , brašno i mleko.
Sve lepo sjediniti , izručiti na radnu površinu i umesiti glatko testo.
Podeliti testo na dva jednaka dela pa jedan deo umesiti sa kakaom. Testo staviti u frižider da odstoji 30 minuta.
Izvaditi iz frižidera i svaku loptu podeliti na dva jednaka dela.

Od jedne polovine crnog i belog testa napraviti po sedam traka i ređati ih na najlonsku foliju jednu do druge. Od druge polovine svetlog testa napraviti valjak i staviti na sredinu traka.
Pomoću folije spojiti krajeve traka i blago pritisnuti.
Drugu polovinu crnog testa rastanjiti oklagijom i na njega staviti urolane trake i prekriti ih . Gotov rolat staviti u zamrzivač da se ohladi i stegne 30 minuta.

Ohlađeni rolat seći na tanke kriške i ređati u podmazani pleh .
Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći kolačiće 15 - 20 minuta pazeći da ne izgore.

Nema komentara:

Objavi komentar