četvrtak, 2. lipnja 2016.

Veoma čokoladna torta

VEOMA ČOKOLADNA TORTA


BISKVIT:
6 jaja
malo soli
6 žlica smeđeg šećera
3 žlice brašna
3 pune žlice kakaa

KREMA:
400 gr čokolade za kuhanje
100 gr maslaca
400 ml slatkog vrhnja
50 ml ruma

ZA PRSKANJE BISKVITA: 
100 ml mlijeka malo ruma

TAMNI KAKAO BISKVIT 
1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
2. U bjelanjke dodajte prstohvat soli
i zajedno izradite u čvrsti snijeg.
3. Žumanjke izradite sa smeđim šećerom dok ne postane svilenkasto.
4. Brašno pomiješajte sa kakaom i dodajte u žumanjke.
5. Dodajte izrađene bjelanjke i lagano sjedinite kuhačom ili pjenjačom. smjesa-sa-smedjim-secerom 6. U kalup veličine 26cm postavite na dno masni papir koji pričvrstite sa obručem, te ulijte pripremljenu smjesu. smjesa-u-kalupu
7. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
8. Pečeni biskvit ostavite da se ohladi, te ga izvadite iz kalupa. biskvit-na-hladjenju
9. Biskvit prerežite da dobijete dva jednaka dijela. biskvit-po-pola

ČOKO-RUM KREMA
1. Izlomite čokoladu, maslac izrežite na trakice, dodajte rum i sve zajedno istopite na pari.
2. Sklonite sa vatre.
2. Posebno slatko vrhnje stavite na laganu vatru do vrenja.
3. Slatko vrhnje prelijte preko čokolade i sve zajedno sjedinite laganim miješanjem.
4. Ostavite na sobnoj temperaturi da se lagano stegne, povremeno promiješajte. na-sobnoj-temperaturi

SLAGANJE VEOMA ČOKOLADNE TORTE
1. Biskvit stavite na tacnu i premažite (poprskajte) sa toplim mlijekom i malo ruma. namakanje-mlijekom
2. Stavite obruč oko biskvita i prelijte sa pola pripremljene kreme. pola-smjese
3. Drugi dio biskvita postavite na kremu. pola-torte
4. Ostatak kreme prelijte preko biskvita. gornja-krema
5. Malo prodrmajte i stavite u frižider da prenoći.

Nema komentara:

Objavi komentar