TORTA OD SIRA
Sastojci:
TIJESTO:
200g. brašna,
120g. margarina,
70g. sećera,
žumanjak,
prstohvat soli,
limonova korica
KREMA:
500.g svježeg ABC krem sira,
5 dl slatkog vrhnja,
4 žumanjka,
200g šećera,
8 listića želatine,
2,5 dl mlijeka,
prstohvat soli,
naribana limunova korica,
sećer u prahu
i kalup promjera
Priprema:
Umijesite prhko tijesto i odložite ga u hladnjak 2 sata.
Pećnicu ugrijte na 200 stupnjeva C i od tijesta oblikujte dva kruga veličine kalupa.
Položite ih na plitki lim obložen papirom i pecite 8 – 10 min.
Jedan krug odmah narežite na 12 kriški i ohladite. Šećer otopite u mlijeku, dodajte sol, limunovu koricu i žumanjke te zakuhajte uz miješanje.
U toplom mlijeku otopite ocijeđenu želatinu, ohladite i umutite šlag. Abc svježi krem sir izradite mikserom pa primiješajte tučeno vrhnje.
Dno kalupa i obod pokrijte krugom izrezanim od papira za pečenje, pa položite cijeli list tijesta, a preko nalijte kremu od sira.
Tortu odložite nekoliko sati u hladnjaku, izvadite iz kalupa, obložite kriškama tijesta i obilno pospite šećerom u prahu.26cm
Nema komentara:
Objavi komentar