FINA ČOKOLADNA TORTA
Sastojci
Biskvitno tijesto
3 jaja
80 g šećera
70 g mljevenih oraha
1 žlica oštrog brašna
100 g čokolade
1 žlica naribane narančine korice
3 žlice narančina soka
1 žlica džema od breskve
Krema
1 Parfe krema Dolcela
400 g čokolade
400 ml slatkog vrhnje
3 žlice likera od naranče (ja sam stavila sok)
200 ml mlijeka
Priprema
1.
Žumanjke i pola količine šećera miješajte dok ne dobijete gustu pjenastu smjesu.Dodajte otopljenju čokoladu, sok i koricu naranče, orahe pomiješane s brašnom te bjelanjke istučene u snijeg s ostatkom šećera.
2.
Smijestu lagano izmiješajte i izlite u kalup za torte (promjer 26 cm) obložen papirom za pečenje. Pecite 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva. Ohlađeni bisvik stavite na tanjur ,premažite džemom i vratite obod od kalupa za tortu.
3.
Za pripremu kreme prvo otopite čokoladu za kuhanje u slatkom vrhnju, a zatim ohadite.U ohlađeno dodajte mlijeko, liker i smjesu parfe kreme. Miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete finu kremu (oko 4 minute).
4.
Kremu izlijte preko biskvita, poravnajte i dobro ohladite nekoliko sati.Skinite obod kalupa za torte ukrasite i poslužite.
Posluživanje
Meni je ta parfe krema malo tvrda,pa ću idući put smanjiti količinu čokolade i dio slatkog vrhnja zamijeniti sa mlijekom. Mojima je bila izvrsna, toliko o ukusima.
Tagovi
Nema komentara:
Objavi komentar