četvrtak, 2. lipnja 2016.

Kokos fantazija

KOKOS FANTAZIJA

Sastojci za biskvit:
5 bjelanjka
3 zutanjka
5 zlice secera
pola praska za pecivo
2 zlice brasna
5 zlica krupno mljevenih pecenih ljesnjaka
2 zlice kakaa
1 zlica ulja

Ganach:
5 dcl. slatkog vrhnja
400 gr. cokolade

Krema:
1,2 l. mlijeka
10 zlica secera
2 puding od vanilije
4 zutanjka
10 zlica gustina
100 gr. mljevenog kokosa
3 dcl. slatkog vrhnja



Priprema biskvita:

Bjelanjke i secer ulupati u cvrsti snijeg, dodati ostale sastojke i lagano zlicom izmjesati. Sipati smjesu u pleh promjera 36 sa 42 cm.. kojeg smo predhodno oblozili alu folijom ili pek papirom. Peci na 180 stupnjeva 12-14 minuta. Ispeci dva ovakva biskvita.

Ganach: Istopiti na laganoj vatri, uz stalno mjesanje, ne smije prokuhati. Kad se ganach malo ohladi, podjeliti ga na dva ista djela i premazati s njim vec hladne biskvite, staviti ih u hladnjak da se sve do kraja ohladi.

Krema: Od 1,2 l. mlijeka uzeti 2 dcl. i u njemu izmjesati gustin, zutanjke i puding. Ostalo mlijeko sa secerom staviti da prokuha….kad prokuha, dodati mu smjesu od pudinga… Mjesati dok se ne zgusne, dodati kokos. Ohladiti. 3 dcl. slatkog vrhnja ulupati u cvrsti slag i dodati hladnoj kremi. Prvi biskvit premazan ganachom staviti na tacnu i premazati polovinom kreme, poklopiti drugim biskvitom, premazati ga ostatkom kreme i obilno posuti kokosom.

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar