subota, 9. srpnja 2016.

Pljeskavica

PLJESKAVICA


Sastojci 

40 dkg mljevene govedine
+ 40 dkg mljevene svinjetine
1 manja glavica luka
1 svežanj svježeg peršina
1 grančica mažurana
3 grančice majčine dušice
2 žlice ulja (bolje je ako se koristi maslinovo ulje)
sol i papar po ukusu

Priprema 
Luk narezati na sitne kockice i usitniti začinsko bilje. Pomiješati
govedinu i svinjetinu, dodati luk i usitnjeno začinsko bilje i sve dobro izmiješati pa posoliti i popariti.
Zdjelu u kojoj su pomiješani svi sastojci pokriti plastičnom folijom i ostaviti u hladnjaku 12 sati. Prije pečenja, smjesu razdijeliti na osam jednakih dijelova.
Navlaženim rukama oblikovati kuglice koje potom treba formirati u pljeskavice. Pljeskavice peći na jakoj vatri otprilike po četiri minute sa svake strane, nekoliko puta ih okrećući.


Poslužiti tople uz salatu, pečeni krumpir ili povrće s roštilja.

Nema komentara:

Objavi komentar