nedjelja, 30. listopada 2016.

čorba od tikvica

Posna krem čorba od tikvica sa šargarepom odlična je kada želite da zamenite supicu ili napravite uz suvi deo obroka nešto i na kašiku. Lagana i osvežavajuća.


Sastojci:
1 glavica crnog luka
1 kašika suvog začina
50 ml ulja ( ukoliko je post na vodi izuzmete )
1 – 2 šargarepe, kako volite
2 manje tikvice
1 kašika brašna
malo soli i bibera
Priprema:
Luk sitno iseckati,d odati čašu vode, ulje i uvi začin pa staviti na vatru da se dinsta.
Dok se luk dinsta očistiti i iseckati šargarepu na kockice.
Dodati šargarepu i čašu vode pa nastaviti kuvanje.
Dok se i šargarepa kuva očistiti i iseckati tikvice. Ukoliko imaju puno semena izvaditi kašičicom.
Dodati tikvice, naliti vode onoliko koliko želite dobiti čorbe. Nemojte ni previše, tikvice se brzo skuvaju pa da nemate je previše u odnosu na količinu tikvica.
Neki jednak odnos je 800 ml vode.
Kada su tikvice gotove umutite kašiku brašna sa malo vode, izmaknete čorbu, dodate, promešate i ostavite da još malo provri, nekoliko minuta.
Probate, dosolite po ukusu i dodate malo bibera.
Poslužiti toplo.
Prijatno.

Nema komentara:

Objavi komentar