subota, 29. listopada 2016.

Fine rolnice sa orasima, slične štrudlicama, tope se u ustima i idealne su za predstojeće Božićne i Novogodišnje praznike uz medenjake.



Sastojci:
250 gr omekšalog margarina
250 gr oštrog brašna
250 gr mekog brašna
1 kisela pavlake ( 1, 8 dl )
100 gr šećera u prahu
Punjenje:
250 gr mlevenih oraha
150 gr šećera
oko 200 ml vrelog mleka





Priprema:
Omekšalom marggarinu dodati šećer pa umutiti.
Postepeno dodati pola brašna uz mućenje ili mešenje.
Pa dodati pavlaku i opet umutiti.
Dodavati ostatak brašna da se umesi glatko testo.
Na testu ne smeju da se vide komadići margarina.
Uviti u kesu ili foliju pa ostaviti bar sat vremena u frižider ili možete da umesite uveče i sutradan samo da razvijete testo.
Tada će testo biti tvrdo, ali ostavite na sobnoj temperaturi da se otpusti.
Dok testo odmara pomešajte mlevene orahe i šećer, pa prelijte sa pola vrelog mleka, promešajte pa sipajte još malo i opet promešajte.
Smesa treba je baš čvrsta.
Podelite zatim testo na 2 dela pa razvucite jedan deo u pravougaonik otprilike 50 x 20 cm ( slika )
Stavite punjenje na početak oba dela uz ivicu celom dužinom ( stavlja se po 1/4 oraha ).
Uvijte zatim u trake, tako da dole dodje preklop.
Isecite na dužinu 4 cm ( slika )
Poslažite u pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta, zavisno od rerne.
Gotovi su kada blago požute, ne bi trebalo ni da se prepeku, ali pazite i da ne izvadite ranije pa ostanu sirovi u sredini.
Odmah tako vruće uvaljati u šećer u prahu i poslagati na tacnu.
Prijatno.

Nema komentara:

Objavi komentar