subota, 29. listopada 2016.

Griz pita


Sastojci:

12 listova za pitu
1 litra mleka
6 jaja
130 gr  griza
250 gr šećera
2 kašike vanile
150 grama putera
Sirup:

1 šolja vode
1 šolja šećera
kora od 1 limuna
sok od pola limuna



Priprema:

Pomešajte jaja, griz i šećer.

Mleko stavite da se skuva, pa kada provri zakuvajte smesu sa jajima i mešajte dok se ne zgusne.

Biće gusto ali penasto.

Uključite rernu na 180 stepeni.

6 listova premažite sa otopljenim puterom pa poslažite u djuveč tepsiju, ivice pleha da budu podignute i da bude malo manji od veličine listova, da listovi mogu da se saviju ka unutra.

Kada ste stavili listove sipajte skuvanu smesu, celu.

Savijte preko nje višak listova.

Ostalih 6 kora takodje premažite sa otopljenim puterom i poslažite odgore i ivice koje vire zabodite sastrane, podvucite.

Pecite 45 – 50 minuta, dok ne porumeni.

Sirup: Sve sastojek stavite da se skuvaju, kuvajte 5 minuta pa sklonite.

Zalijte sirupom griz pitu i ostavite sve da se dobro ohladi, najbolje preko noći u frižideru, pa onda poslužite.

Nema komentara:

Objavi komentar