Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
subota, 29. listopada 2016.
Griz pita
Sastojci:
12 listova za pitu
1 litra mleka
6 jaja
130 gr griza
250 gr šećera
2 kašike vanile
150 grama putera
Sirup:
1 šolja vode
1 šolja šećera
kora od 1 limuna
sok od pola limuna
Priprema:
Pomešajte jaja, griz i šećer.
Mleko stavite da se skuva, pa kada provri zakuvajte smesu sa jajima i mešajte dok se ne zgusne.
Biće gusto ali penasto.
Uključite rernu na 180 stepeni.
6 listova premažite sa otopljenim puterom pa poslažite u djuveč tepsiju, ivice pleha da budu podignute i da bude malo manji od veličine listova, da listovi mogu da se saviju ka unutra.
Kada ste stavili listove sipajte skuvanu smesu, celu.
Savijte preko nje višak listova.
Ostalih 6 kora takodje premažite sa otopljenim puterom i poslažite odgore i ivice koje vire zabodite sastrane, podvucite.
Pecite 45 – 50 minuta, dok ne porumeni.
Sirup: Sve sastojek stavite da se skuvaju, kuvajte 5 minuta pa sklonite.
Zalijte sirupom griz pitu i ostavite sve da se dobro ohladi, najbolje preko noći u frižideru, pa onda poslužite.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar