Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
subota, 29. listopada 2016.
Ledena pita
Sastojci:
12 tankih kora za pitu
900 ml mleka
3 pudinga od vanile
6 kašika šećera
Sirup:
3 vanilin šećera
400ml vode
20 ravnih kašika šećera
Za premazivanje
1dl ulja
3 jaja
3 kašike šećera
Priprema:
Prvo razmutiti šećer i puding sa malo hladnog mleka, a ostatak staviti da provri.
Kad provri zakuvati pudinge i mešati dok se ne zgusne, pa ostaviti da se skroz ohladi.
Podeliti kore na 3 jednaka dela.
Umutiti jaja sa uljem i šećerom, pa premazivati prvu trećinu kora.
Na uži deo poslaganih kora jednu na drugu staviti trećinu pudinga. Puding stavljati kašikom, samo na ivicu kora, ne razmazivati ga. Uviti u rolat i staviti u pouljen pleh. Tako uraditi i sa preostala dva dela.
Pleh bi trebao da je veličine koliko i tri rolata koja ćete dobiti.
Zagrejati rernu na 200 stepeni, pa staviti da se peče 20 minuta.
Za to vreme skuvati sirup i ostaviti ga da se hladi.
Kada je ledena pita pečena preliti je mlakim sirupom i ostaviti da odstoji, da kore lepo upiju ovaj sirup.
Ostaviti u frižider da se ohladi,
Odgore posuti šećerom u prahu, po želji.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar