subota, 29. listopada 2016.

Ledena pita


Sastojci:

12 tankih kora za pitu
900 ml  mleka
3 pudinga od vanile
6 kašika šećera
Sirup:

3 vanilin šećera
400ml vode
20 ravnih kašika šećera


Za premazivanje

1dl ulja
3 jaja
3 kašike šećera

Priprema:

Prvo razmutiti šećer i puding sa malo hladnog mleka, a ostatak staviti da provri.

Kad provri zakuvati pudinge i mešati dok se ne zgusne, pa ostaviti da se skroz ohladi.

Podeliti kore na 3 jednaka dela.

Umutiti jaja sa uljem i šećerom, pa premazivati prvu trećinu kora.

Na uži deo poslaganih kora jednu na drugu staviti trećinu pudinga. Puding stavljati kašikom, samo na ivicu  kora, ne razmazivati ga. Uviti u rolat i staviti u pouljen pleh. Tako uraditi i sa preostala dva dela.

Pleh bi trebao da je veličine koliko i tri rolata koja ćete dobiti.

Zagrejati rernu na 200 stepeni, pa staviti da se peče 20 minuta.

Za to vreme skuvati sirup i ostaviti ga da se hladi.

Kada je ledena pita pečena preliti je mlakim sirupom i ostaviti da odstoji, da kore lepo upiju ovaj sirup.

Ostaviti u frižider da se ohladi,

Odgore posuti šećerom u prahu, po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar