Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
subota, 29. listopada 2016.
Kokos kolač sa vanila kremom
Kora:
6 belanaca
300 gr kokosa
300 gr šećera
prstohvat soli
Vanila krem:
6 žumanaca
8 kašika šećera
50 gr gustina
300 ml mleka
350 ml slatke pavlake
1 kašičica ekstrakta od vanile
Čokoladni sloj
200 gr čokolade
75 ml slatke pavlake
Priprema:
Ulupati penasto belanca sa prstohvatom soli, pa dodati šećer i nastaviti mućenje dok se ne dobije sjajna i jaka pena.
Na kraju umešati kokos i istresti u obložen pleh dimenzija 20 x 35 cm ili približnih, pa staviti da se peče na 160 stepeni dok ne počne blago da žuti.
Izvadite koru i ostavite u plehu da se hladi, pazite kad budete radili sa njom jer je lako lomljiva.
Na pari otopite čokoladu sa slatkom pavlakom pa premažite preko kore.
Ulupati žumanca sa šećerom pa dodati gustin i malo haldnog mleka dok ostalo stavimo da provri pa zakuvamo i mešamo dok se ne zgusne.
Ostavimo da se ohladi pa ulupamo slatku pavlaku i dodamo je ohladjenom kremu.
Ceo krem naneti preko sloja ohladjene čokolade i preko po želji narendati čokoladu ili staviti šta želite.
Prohladite kolač pa poslužite.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar