utorak, 4. listopada 2016.

Posna torta

POSNA TORTA

Sastojci 


Kore
3 šoljice šećera
1 šoljica ulja
4 šoljice brašna
6 šoljica mlevenih oraha
1 prašak za pecivo
2 narendane kore pomorandže
4 šoljice kisele vode

Fil 
1l soka pomorandže (đus je najbolji)
3 pudinga od vanile

2 sok pomorandže
6 kašika šećera
250g seckanih oraha
250g margarina
1/3 tegle džema od kajsija

Za dekoraciju oko 150g seckanih oraha

Priprema 

1. Pomešati:
2. ·1 šoljica(veća za crnu kafu-oko 100ml) ulja
3. ·3 šoljice šećera
4. ·4 šoljice brašna
5. ·6 šoljica mlevenih oraha
6. ·1 pecivo
7. ·rendana kora 2 pomorandže
8. ·4 šoljice kisele vode na kraju
9. Da odstoji najmanje 30 min i peći 3 korice(svaka posebno) u plehu dimenzija napr. 24×32 cm.
10. Fil:U 1 litar soka od pomorandže(đus)+sok 2 pomorandže skuvati 3 pudinga od vanile i 6 kašika šećera.

11. U tu hladnu masu dodati 1 umućeni margarin. Sjediniti i dodati 250g seckanih oraha.
12. Svaku koru premazati tanko džemom od kajsija pa fil.
13. Tortu prekriti seckanim orasiima i sa strane i odozgo.

Nema komentara:

Objavi komentar