utorak, 4. listopada 2016.

Kasato šnite

KASATO ŠNITE

Sastojci 


Za prvi sloj 
2 kom jaja
40 g šećera u prahu
120 ml slatke pavlake za šlag
100 g krem sira
120 g sjeckanog kandiranog voća
1 kašičica arome vanilije

za drugi sloj
2 kom jaja
40 g šećera u prahu

200 ml slatke pavlake za šlag
150 g čokolade za kuvanje
1 kašika kakaa

za treći sloj 
2 kom jaja
40 g šećera u prahu
150 ml slatke pavlake za šlag
100 g mljevenih oraha, lješnjaka ili badema

Priprema 

1. Za prvi sloj, odvojiti bjelanca od žumanaca, bjelanca umutiti u čvrst šaum sa šećerom u prahu. Umutiti slatku pavlaku, dodati sir i žumanca i izmiješati dodati umućena bjelanca i izmiješati najnižom brzinom, i na kraju dodati sjeckano kandirano voće. Smjesu sipati u kalup 30×11 cm obložen prozirnom folijom i staviti u zamrzivač 3o-ak minuta

2. Za drugi sloj istopiti na pari ili niskoj temperaturi čokoladu i umiješati kakao, ostaviti da se malo prohladi. Jaja odvojiti bjelanca od žumanaca, umutiti bjelanca i šećer u čvrst šaum, umutiti slatku pavlaku, dodati žumanca i čokoladu pa izmiješati, dodati i umućena bjelanca i izmiješati najmanjom brzinom. Sipati preko prvog sloja i ostaviti u zamrzivač 30-ak minuta.

3. Za treći sloj, bjelanca i šećer u prahu umutiti u čvrst šaum, umutiti slatku pavlaku, dodati žumanca, dodati i mljevene orahe i na kraju umiješati umućena bjelanca i polako miješati da se izjednači. Sipati preko drugog sloja, prekriti prozirnom folijom i vratiti u zamrzivač, najbolje je da prenoći.

4. Prijatno !!!!!

5. Ko ne voli termički ne obrađena jaja mogu se kuvati na pari, ohladiti i dalje sve po receptu

Nema komentara:

Objavi komentar