Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
utorak, 29. studenoga 2016.
Chessecake šumsko voće
Ostalo mi nekog mix voća pa rekoh da ga iskoristim a da to ne budu piškote i slatka pavlaka, klasika, napravila sam chessecake.
Chessecake šumsko voće domaći recepti
Sastojci za koru:
250 g brašna,
250 g šećera,
200 g margarina,
4 jaja,
6 kašika kakaoa
250 g jogurt,
prašak za pecivo,
prstohvat soli
Miksirati jaja, dodajte u so, šećer, margarin na sobnoj temperaturi, kakao i brašno, na kraju jogurt. Sipajte u pleh torte (26cm prečnik) i peći 30-40 minuta na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je pečeno.
Fil:
250 g krem sira
200 ml voćnog jogurta
5 kašika šećera
2 kesice vanilin šećera
200-250 g voća (smrznuto)
200 ml slatka pavlaka
2 kesice želatina
200 g tamne čokolade
Spojite krem sir sa šećerom i vanilinim šećerom. Želatin potopite u malo vode. Istresite voće u šerpu pa dodajte smesu od želatina i stavite na šporet da bude toplo, ne da proključa, samo da se dobro ugreje, mešajte pa dodajte voćni jogurt. Kad se ohladi izmiksirajte to pa dodajte krem sir i slatku pavlaku.
Ostavite u frižideru nekoliko sati pa prelijte čokoladom.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar