TIJESTO
3 dl mlijeka
10 dkg maslaca
25 dkg brašna
4 jaja
1 vrećica praška za pecivo
prstohvat soli
žličica šećera
KREMA
7 dl mlijeka
5 jaja
5 žlica šećera
3 žličice oštrog brašna
1/2 žličice griza
1 vrećica vanilin šećera
korica 1 limuna
5 dkg maslaca
Priprema kreme
Šest decilitara mlijeka zakuhati sa vanilin šećerom i naribanom koricom jednog limuna.
Tri žumanjka i dva cijela jajeta miksati sa šećerom.
Izmiksanim jajima dodati brašno i 1 decilitar mlijeka.
Dobivenu ujednačenu smjesu za kremu zakuhati na vatri u preostalom mlijeku kuhajući 15 – ak minuta.
Kad je krema dobila na gustoći dodati snijeg od dva bjelanjka.
Priprema tijesta
Mlijeko zakuhati i dodati maslac, sol i šećer.
U zavrelo mlijeko zakuhati brašno i miješati dok se ne pretvori u loptu.
Kad se smjesa ohladi mikserom umiješati jedno po jedno jaje.
Iz dobivene smjese žlicom grabiti kupice i slagati u lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
Peći u zagrijanoj pećnici na cc. 200 °C
Editina napomena
Rernu ne otvarati 20 minuta.
Krafne peći dok lijepo ne porumene.
Ohladjene krafne izrezati na pola i filati kremom.
Svaki poklopčić od krafne zamočiti u otopljenu čokoladu.
Umjesto čokolade možete ih posuti sitnim šećerom obogaćenim vanilijom.
Nema komentara:
Objavi komentar