Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
srijeda, 21. prosinca 2016.
NAJLJEKOVITIJA VOĆKA KOJA,NE SAMO ŠTO JAČA IMUNITET VEĆ DJELUJE I NA ŽIVCE!
Kod nas ova biljka nije toliko poznata, većinom raste u vrtovima kao ukrasna biljka, a najveći dio dolazi do nas iz inozemstva.
kaki
Japanska jabuka šire je poznat naziv za biljku kaki koja je podrijetlom iz Azije, a u prirodi je se može naći u Japanu, Burmi i Kini. U Europu je došla oko 15–tog stoljeća, a danas se uzgaja u toplijim predjelima širom cijeloga svijeta.
Japanska jabuka je listopadno drvo sa plodovima od žute do crvene boje koji zreli imaju ugodan i sladak okus sličan marelici. Plodovi se beru kasno u jesen te danas postoji desetak različitih podvrsta kakija koje se razlikuju oblikom, bojom, okusom i veličinom ploda.Sam plod je voće s nižom količinom kalorija, ali velikim udjelom ugljikohidrata važnih za probavu. Od minerala sadrži kalij, kalcij, magnezij i fosfor, te je bogat vitaminima C, B, A i E i aminokiselinama kao što su lizin, triptofan, alanin i druge.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar