Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
četvrtak, 15. prosinca 2016.
Oblande sa jafa keksom
Oduševiće vas ove oblande ako ih niste probali, oni koji jesu već znaju koliko su ukusne, lake za pripremu i brzo se prave. Idealne za bilo koje slavlje.
oblande sa jafa keksom
Sastojci:
300 ml vode
250 gr margarina
500 – 600 gr mlevenog keksa zavisno koliko je suv ( još lepše su sa mlevenom plazmom )
300 – 400 gr šećera, zavisno koliko slatko volite
100 gr čokolade za kuvanje
300 gr jafa keksa
2 velika lista oblande
oblande sa jafa keksomPriprema:
Na vatru staviti vodu i šećer pa prokuvati nekoliko minuta.
Zatim dodati margarin i čokoladu i mešati da se otope.
Kad se otope skloniti sa vatre pa umešati prvo 500 gr keksa.
Ako je redje dodati preostalih 100 gr i opet promešati.
Računajte na to da će se masa stegnuti kad se ohladi, pa da vam ne bude ni pregusto.
Treba da je dovoljno gusto da stoji na oblandi, da ne curi, ali da može da se razmaže.
Premazati rebrastu stranu sa pola fila, pa poslagati red jafa keksa odgore okrenute naopako, pa odgore namazati ostatak fila.
Poklopiti sve sa drugom oblandom okrenutom tako da je rebrasti deo dole.
Pritisnuti nečim da se lepo zalepi, ali pazite da to ne bude preteško.
Ja poklopim sa tepsijom iz šporeta.
Ostavite tako da odstoji nekoliko sati, da se sve ohladi i stegne pa seći u štanglice i služiti.
Prijatno.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar