Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
četvrtak, 15. prosinca 2016.
Pop cake mede
Fotografija i recept Darinke Ostojić. Ona je ove medice pravila svom sestriću za rodjendan. Na ovaj način možete i vi obradovati svoje mališane, pa čak i praviti sa njima.
pop cake mede
Ove mede sam previla na sledeći način, taćnije to je medeno srce koje moj sestrić prosto obožavaaaaaa …a moj recept je :
Domaće Medeno Srce (za pola mere)
1 jaje
150 gr šećera
50 ml
250 ml mleka
3 kašike pekmeza (ja kombinujem dve kašike od šljive i jednu od kajsije ili od jagode ili smokve )
1 kasičica cimeta
1/2 kesice sode bikarbone ( 5 gr )
200-250 gr brašna ( zavisi jer gledam da ne bude ni gusto ni retko)
1 kašika kakaoa ili cokolade u prahu ili neskvik zavisi sta imam kući
Preliv:
2 kašike pekmeza
2 štangle crne čokolade
Odgore:
150 gr čokolade
4 kašike ulja
Priprema:
Sve izmutiti mikserom, pa izliti u četvrtasti pleh obložen papirom za pečenje i peći dok ne porumeni.
Proveravati standardno čačkalicom…pred kraj pećenja ja uzmem dve kašike pekmeza i dve štangle cokolade i istopim na pari i izvadim kolac i premazem ga sa tim pekmezom i čokoladom i vratim jos 10-15 min u iskljucenoj rerni…onako da se uhvati korica ali ne da se prepece…
Kada se dobro ohladi (ja obicno pravim ujutru pa uvece finiširam) uzmem metalne modlice za keksiće i sečem i redjam na tacnu….
Zatim uzmem 150 gr čokolade za kuvanje i 4 kašike ulja…u ugrejano ulje stavim izlomljenu čokoladu i mešam dok se ne sjedini i bude retko (ja to uzmem jednu šerpicu dublju u nju stavim vodu da ključa a u vodu stavim veliku džezvu i onda ulje pa čokoladu).
Uzmem štapice za ražnjice umočim u čokoladu i onda u oblik koji je izrezan i ostavim malo da se uhvati.
Medvedića na štapiću uronim u džezvu sa čokoladom i izvučem brzo da se ne bi natopilo previše i malo protresem da se ocedi višak čokolade.
Stavljam u visoke čaše da se ne bi ulepilo dok se steze glazura….konkretno za oči sam koristila belu čokoladu u kapljicama koju sam sekla po pola a usne i nos sam crtala belom rastopljenom čokoladom.
To je to, može da se njupa!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar