Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
četvrtak, 15. prosinca 2016.
Posni kolač na vodi
Kako je Uskršnji post i prva nedelja je posta pa tako je i prva nedelja čista nedelja i posti se na vodi mi smo pripremili ovaj posni kolač na vodi koji je izuzetno ukusan, a napravljen je od sastojaka koje svaka kuća ima. Veoma brzo i lako se pravi.
posni kolac na vodi
Sastojci:
12 kašika šećera
20 kašika mekog brašna
1 prašak za pecivo
400 ml vode
1 kašičica sode bikarbone
8 + 4 kašike mlevenih ili blendiranih oraha
4 + 4 kašike domaćeg pekmeza po želji
Priprema:
Uključiti rernu na 200 stepeni.
U jednu posudu staviti šećer, brašno, vodu, 8 kašika oraha, 4 kašike pekmeza po želji, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sve dobro izmešati.
Umesto oraha mogu da se stave lešnici, a ja sam mešala pekmeze, u sastavu kolača je od šljiva, a premazala sam pekmezom od kajsija, a vi možete po želji, najbolje onaj koji je otvoren :)
U pleh dimenzija 30 x 20 cm staviti obavezno papir za pečenje i glatku stranu ( osetićete to pod rukom ) gore.
Izliti celu smesu, rasporediti.
Smesa treba da je nešto gušća od jogurta.
Staviti da se peče 30 minuta, zavisno od rerne.
Ako niste sigurni testirajte čačkalicom.
Kada potamni odgore, bude braon boje kolač je gotov.
Vreo kolač premazite sa 4 kašike pekmeza i pospite sa 4 kašike mlevenih oraha, ostavite da se ohladi pa isecite.
Ja sam odmah vreo skinula sa papira i stavila na dasku i onda ga premazala i posula.
Prijatno.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar