Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
četvrtak, 29. prosinca 2016.
ŠARENI SLANI ROLAT…ODLIČAN IZBOR ZA NOVOGODIŠNJI PARTY
Sastojci
Za žuti dio kore:
2 kom jaja
2 kašike ulja
1 kašika kisele pavlake (vrhnja)
2 kašike ravne brašna
1 mala kašičica (ona najmanja ) praška za pecivo
3-4 kašike ribanog (najbolje kozjeg) sira
Za zeleni dio kore:
2 kom jaja
2 kašike ulja
1 kašika kisele pavlake (vrhnja)
2 kašike ravne brašna
1 mala kašičica praška za pecivo
2 kašike blendiranog špinata
između prstiju soli
Za narandžasti dio kore:
2 kom jaja
2 kašike ulja
1 kašika kisele pavlake (vrhnja)
2 ravne kašike brašna
1 mala kašičica praška za pecivo
2 ravne kašike ajvara
između prstiju soli
Za filovanje
krem sir (ja koristim ABC-sir za mazanje)
tanko izrezana šunka ili neko drugo meso po želji
Priprema
1.
Sve sastojke umutiti zajedno samo jaja treba razdvojiti, žumanjke zajedno a šne dodati na kraju i lagano izmješati kašikom.
Tako radite za sva tri dijela u odvojenim posudama.
Kad ste sve umutili mase stavljate u tri odojene kese i cjedite na papir za pečenje po vašoj želji.
Peći samo 15 minuta na 200 stepeni, ne više, jer će vam se kora isušiti i pucati kad je budete rolali.
Vrlo je važno da se pridržavate mjera (naročito brašno, ravne kašike) da ne dođe do pucanja.
Kad je kora pečena odmah je srolajete zajedno sa papirom na kojem ste je pekli i ostavite da se potpuno ohladi.
Namažite krem sirom složite šunku te ponov srolajte.
Ja rolat nisam mazala izvana da bi se vidjela raskoš boja 🙂
Kad servirate možete ukrasiti cvjetićima od krem sira, maslinama, mrkvom, peršunom, po vašoj želji…. znam ja da ste vi kreativne drage moje 🙂
2.
Ovaj recept sam dobila od jedne drage gospođe sa gastronomija.info
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar