Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
nedjelja, 29. siječnja 2017.
Kinder bueno je omiljena slastica i ovaj recept je izvorno za kinder bueno tortu
Potrebno za biskvit:
10 bjelanjaka za snijeg
15 žlica šećera
1 žlica octa
2 žlice brašna
15-20 dkg nasjeckanih lješnjaka
Potrebno za kremu:
10 žutanjaka
3 pudinga od vanilije
5 žlica brašna
10 žlica šećera
1 i 1/2 l mlijeka
Sve zajedno kuhamo i u hladno dodajemo:
30 dkg maslaca
10 dkg šećera u prahu
Kremu podijelimo na dva dijela, pa u jedan dodamo 10 dkg otopljene mliječne čokolade, a u drugi 1 vrećicu vanilin šećera. Na koru mažemo i 1 žlicu crne kreme, jednu žlicu bijele kreme, gore glazura i šlag
Potrebno za glazuru:
20 dkg otopljene mliječne čokolade koju prelijemo po kolaču, 2 vrećice šlaga istučemo u pjenu i stavimo na čokoladu. Vrh kolača pospemo sa 5 dkg mljevenih lješnjaka i sa 5 dkg ribane čokolade.
Priprema:
Kinder bueno je omiljena slastica i ovaj recept je izvorno za kinder bueno tortu, ali naša verzija je s nešto manje sastojaka i taman stane u lim za pečenje(protvan). Za inspiraciju pogledajte slike i sigurno ćete isprobati recept. Prvo istučemo bjelanjke, dodajemo šećer, ocat, brašno. Izlijemo na masni papir, na koji smo ravnomjerno rasporedili lješnjake.
Biskvit pećemo 1 sat na 150 stupnjeva. Kad je gotov, okrenemo ga tako da lješnjaci budu s gornje strane. Odmah namažemo sa 30 dkg Nutele ili i manje, ako ne želimo da bude presladak.
Izvor: www.domaci-recepti.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar