ponedjeljak, 16. siječnja 2017.

Torta sa bananama






Fantastičan spoj, oraha, krema od vanile i banana. torta je veoma izdašna i nije skupa. Od cele mere se dobija velika torta veličina pleha od rerne. ja sam pravila trećinu mere pa ću te mere i pisati.
torta sa bananama
Sastojci za kore:
5 belanaca
5 kašika šećera
5 kašika hladne vode
5 kašika oraha
1 prašak za pecivo
1 kašika brašna
Krem:
5 žumanaca
5 kašika šećera
500 ml mleka
1 puding od vanile
2 kašike gustina
150 ili 200 ml slatke pavlake zavisno kakva su jaja, kakav je puding, pa od njih zavisi gustina fila
Još:
3 banane


Priprema:
Ulupati belanca sa šećerom, da se šećer otopi, pa dodati vodu u mlazu i uz mućenje.
Dodati orahe, brašno i prašak za pecivo pa sjediniti kašikom.
Zagrejati rernu na 200 stepeni pa smesu istresti u pleh od rerne u koji ste stavili papir za pečenje.
Peći oko 15 minuta, zavisno od rerne, da bude kora svetlo braon.
Ohladjenu koru preseći na tri jednaka dela, 3 trake. Koru seći po širini.
Pomeešati žumanca, šećer, puding i gustin, pa naliti malo mleka is ve sjediniti, a ostatak staviti da provri, pa zakuvati umućenu smesu.
Mešati dok se ne zgusne, skloniti sa vatre pa skroz ohladiti.
Ulupati 150 ili 200 ml slatke pavlake i postepenod odavati uz mućenje u ohladjen krem.
banane iseći na deblje kolutove.
Redjati: kora, krem, banane, krem, kora, krem, banane, krem, kora.
Ostatkom fila premažite tortu pa dekorišite po želji.
Ostaviti bar 2h u frižider pa poslužiti.

Nema komentara:

Objavi komentar