Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
srijeda, 22. veljače 2017.
Krompirača sa pirinčem i kobasicom
Starinsko sočno jelo koje možete da pravita sa bilo kojom vrstom kobasice, koju god da imate, dovoljan vam je jedan red kolutova. Luk ovom jelu daje slast, a pirinač u kombinaciji sa jako malo brašna pravi jelo kremastim. Odlično se slaže uz svežu kupus salatu:
krompiraca sa pirincem i kobasicom
Sastojci za tepsiju dimenzija 30 x 20:
5 – 6 većih krompira
1 veća glavica crnog luka
1 red kobasice bilo koje ( težina može da varira zavisno koliko debelo kolutove isečete , može da se priprema čak i sa kulenom i slaninom )
200 ml pirinča ( 1 šolja )
1 kašika suvog začina
1 kašika brašna
1l vode
50 ml ulja
Uključiti rernu na 200 stepeni.
Očistiti i iseći crni luk na tanke kriške.
Rasporediti ga po dnu tepsije.
Očistiti krompir pa ga iseći na tanke kolutove i njime prekriti crni luk.
Slagati tako da jedan kraj koluta prelazi preko drugog, da baš nema prostora izmedju kolutova krompira.
Preko posuti pirinčem, a preko njega poslagati kolutove kobasice.
Preko kobasice poslagati drugu polovinu krompira.
Pomešati vodu da uljem, suvim začinom i brašnom.
Razmutiti da nema grudvica pa preliti preko krompira u tepsiji.
Sve treba da ” pliva”, ali ne brinite ta voda će ispariti, a krompiru je potrebna da bi omekanio, prvo se skuvao pa onda zapekao.
Staviti da se peče oko 90 minuta.
Gotovo je kada je krompir odgore blago porumenio, a u plehu jos uvek ima malo safta.
Izvaditi i prohladiti 10ak minuta jer je sve jako vrelo, posebno krompir i pirinač, pa onda poslužiti.
Prijatno.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar